tirsdag 1. desember 2009

Nøkkelinformasjon.

Eier og et ANS bedrift
Klækken blir eid av Finn Ove Carlsen, er ANS: ansvarlig selskap. Å det innebærer: 2 eller flere eiere, som har ubegrenset ansvar for bedriften. Det betyr hvis de konkurs så må di gjøre opp for seg.
Litt om Klækkens historie
KLækkens historie er veldig interessant. Den startet i 1346, men det var da en av Ringerikes storgården. Hotellet har en gan vært en skole men også en gård. I 1940 16 april, så kom tyskerne mot Klækken som da var et turist hotell og norske styrker kjempet en håpløs kamp mot tyskerne. Til slutt kom tyskerne til Klækken og brente ned hotellet til grunde. Hotellet ble bygd opp til hotell i 1945 og de ble åpnet. I dag er hotellet et møte sted og hotell. Daglig leder er i dag Finn Ove. Hotell sjef er Ole Gunnar
Forretning idé:”vi er en erfaren og engasjert samarbeides partner for bedrifter og organisasjoner på sentrale østlande, som arrangerer kur og konferanse for alt fra 2 til 500 personer”
I en forretning iden så bordet det stå hvem er kunden: dette utryker de, kundene er organisasjoner, kurs og konferanse og folk som vill sove. Så må de ha med hvilke behov kunden trenger de nevner det iden når de sier at ” de kan arrangerer 2 til 500 personer”. Så må de ha med hvilke produkt de tilbyr for å forstreke dette behovet, de tilbyr i følge iden rom og grupperom.
Jeg mener at de kunne nevnt at de serverer mat og arrangere julebord. Foretnigsideen var bra synes jeg, i følge boka var den bra.
Rammebetingelser.
Rammebetingelser er betingelser som er bestemt av staten. Det kan være avgifter og moms. De har høye lønnskostnader, lønn. Andre betingelser er ikke lov til å gi alkohol, så da kan ikke 18 åringer kan ikke stå i baren. Det er også åpningstider, det er fra 09.00 til 23.00 kl. en annen
Strategi.
Av våre gjester er 80 % fra kurs og konferanse. Der for er vår strategi å være en profesjonell kurs og konferansehotell. Og vi vil hjelpe våre gjester det beste vi kan. Dette vil vi gjøre gjennom følgende. Personlige service. Vi er tilgjengelige og oppmerksom på stede. Vi vil tilpasse meny- og har mange retter. Fleksible lokaler. Fleksibel bestilingsendring.

Mål:
De har en drøm, den er at de skal skape rom for mennesker og idéer. Undertekst mennesker er at de skal hjelp hver enkelt og deres behov, både som gjest og kollega. I ”idéer” ligger både i det kreative og, skapene som konferanse gjestene er her for å få gjort- og det nyskapende vi som medarbeidere bidrar i vårt arbeid.
Organisering.
Vår organisering er så at de kan gjøre andre ting en bare det de har som jobb. Som f. eks: en av resepsjonistene kan hjelpe kjøkkenet eller kursvert.
Hvor og når skal jeg være utplassert

fredag 20. november 2009

20/11 - 2009: siste dag


Tekstfarge

I dag er det siste dagen på klækken hotell. jeg har 1 - vakt i dag og begynner kl: 7.00. det jeg først gjør er å skifte. Det etter går jeg til resepsjonen. Jeg og 2 resepsjonisten. Vi sto der en stund og solgte aviser, hjalp kunder og rydde i resepsjonen. Vi sto i resepsjonen en stund før det kom noen som skulle kjekke ut, vi kjekket ut en del. Der etter så ble det lit stille så jeg gikk og tok meg lit mat. Etter på så var det mange som skulle kjekke ut, så vi tok inn bare nøklene og der etter kjekket dem ut. Etter at vi hadde kjekket ut folk så kom resepsjons ansvarlig og 2 resepsjonisten dro hjem på grunn av allergi. Så sto jeg og resepsjons ansvarlige igjen og hjalp kunder. Når klokken begynte å nærme seg 15.00, så skrev jeg en lapp til de ansatte, på den sto det ” takk for en finn uke. Takk for alt jeg har lært” jeg dro 15.00.
Det jeg har lært av denne utplasseringen er: lit om klækken, lit om data systema, hvordan det er å arbeide på hotell, og mye mer. Dette har vært en finn uke.
Takk til der som har fulgt med på bloggen min.

torsdag 19. november 2009

19/11 - 09: Nest siste dag


I dag er det nest siste dagen og jeg jobber med konferanse i dag å. i dag så møte jeg på jobb klokken 07.15. Det første jeg gjør er å skifte sko. Der etter begynner jeg med oppgaven. I dag så begynte jeg med å rydde i Vikerfjeld, som er en sal i den nye delen. Der ryddet jeg inn koper, kaffe kopper, osv. Der etter så måte jeg skaffe nye stoler til Norefjell, for de som var der var tatt. Så leverte jeg frukt til Telenor som var i vikerfjell. Så spiste jeg litt. Så delte jeg ut glass til sal – 5, 6, 7. Så måte jeg flyte bord fra sal - 6 til sal – 7. Så måte jeg å kursverten kjekke sal – E, fordi de som skule vært på sal – 6 ble flyttet til sal – E. så ble det lit stile så jeg spurte om folk trengte hjelp. Men når lunsjen begynte så måte jeg trekke opp brus flasker til gjestene, i starten var det få men utover så bare kom det og kom det. Etter en stund tokk den nye eleven over. Etter dette så nærmet det seg brann øvelse og – kurs. Etter at vi hadde hørt på brannmannen så skule de som ikke hadde prøvd å slokke en brann med brannslokkings apparat bli med på parkerings plassen, der brukte jeg den og slokket brannen med en gang. Der etter så skule vi redde en livløs person fra et rom, dette organiserte vi og jeg og to andre rykket inn og vi reddet han. Dette var en øvelse og ikke noe på ekte. Etter dette gikk jeg hjem. Jeg sluttet kl: 14.00.

onsdag 18. november 2009

Onsdag 18/11- 09: konferanse dag



I dag så skal jeg ha konferanse dag, det betyr at jeg skal jobbe med kursverten. Jeg møte på jobb klokken 12.45. når jeg kom så gikk jeg til kontoret hennes. Etter at jeg hadde skiftet sko så begynte jeg å rydde på sal – D. Da rydder vi rommet og seter opp borene sånn at det blir fint. Dette gjorde vi med mange rom fordi det er visning på Hotellet og da må de se fint ut. F. eks:så hvar spise salen sjempe fin de hade brukt lys og bynt. Lit seinere så måte jeg rydde og fikse Nordefjeld ( det er en av de nye salene ), der fik jeg in 12 bord og en del stoler. For å få stolene inn så måte jeg bruke en trale som jeg da lempet dem opp. Andre gangen jeg prøvde så mistet jeg alle stolene i gulvet og på andre siden av vegen var det fremføring, så det var lit dumt. Etter jeg var ferdig med det så måte vi rydde in kopper og krus, i9nne hos de som hadde fremføring. Etter dette så gikk jeg til ulike rom og skule rydde, jeg ryddet bare lit for enten var det folk der, eller så var det noen som ikke var ferdige eller så var det ryddig der. Jeg sluttet 20.00. det har vært en fin dag.

tirsdag 17. november 2009

I morgen

I morgen så skal jeg ha en dag med kursverten og skal hjelpe henne. Blogger så fort jeg kan.

Tirsdag 17/11-09


Hei, i dag på klækken her jeg hat 1 vakt, da begynte jeg klokken 07.00. Hver dag jeg kommer på jobb så går jeg til resepsjonen og skifter sko, der etter så går jeg en runde og tenner lys og ser etter søppel. Etter dette så sto jeg i resepsjonen og hjalp kunder og lærte hvordan man kjekker ut. I dag har jeg kjekket ut en person. Lit seinere så hjalp jeg kursverten med å lege blokker og penner i to rom. Så gikk jeg tilbake til resepsjonen, der hjalp jeg en kunde ved å følge han til det stede som han skule til. Når jeg kom tilbake så ble det lit styr i resepsjonen men det roa seg etter vært. Der etter så hjalp jeg kursverten med å fløte bord, dette rak jeg ikke fordi en av mine lærere fra skolen kom på besøk. Når jeg kom for å hjelpe Kursverten så var hun ferdig. Resten av dage har jeg stått i resepsjonen, jeg plukka opp søppel, hjalp kunder og tok in kaffekopper. Jeg sluttet klokken 15.00.

søndag 15. november 2009

Søndag 15/11-09


I dag har jeg hatt 1- vakt og da begynner jeg klokken 07.00. Da jeg kom på jobb tok jeg på meg fin skoene og gikk og sjekket resepsjonslokalet for søppel, utente lys og kaffekopper. Etter dette sto jeg i resepsjonen sammen med to andre. Det var ikke så travelt i resepsjonen. Jeg solgte noen aviser som f. eks: VG. Etter noen timer hjalp jag kursverten med å ordne noen av gruppe rommene. Etter på var jeg lit i resepsjonen. Så spiste jeg. Etter dette drev jeg med å puttet sjokolade plater i poser, dette rakk jeg ikke, fordi jeg hadde en avtale med kursverten. Avtalen var å bytte bordene fra to rom. Dette drev vi på med i en stund. Etter dette gikk jeg til resepsjonen for å pakke in sjokoladen, men de i resepsjonen hadde gjort det for meg, da sto jeg bare i resepsjonen. Jeg sluttet på jobb klokken 15.00.

lørdag 14. november 2009

Lørdag 14/11-09


i dag har jeg første vakt med 1 resepsjonisten. Vi begynner kl: 07.00. Det jeg gjør først er å stå i resepsjonen og hilse på gjestene som skal til frokost. Seinere på dagen er det første gan jeg kjekker inn noen, det var ikke så vanskelig. Utover dagen så kom d en del gjester som vi kjekket inn. Etter en stund i resepsjonen, så blir jeg med kursverten. Da blir jeg vist lit mer rund og vi rydder vi gruppe rommene til de nye som skal være der. Etter dette så gikk jeg å spiste. Så sto jeg i resepsjonen og hjalp gjestene. Jeg dro hjem kl: 15.00.

Fredag 13/11-09: Nattevakt


I dag har jeg segn vakt. Jeg begynner på jobb 15.00. det første jeg driver med er å stå i resepsjonen. I dag så lærte jeg å kjekke inn folk. Så nå kan jeg selge å kjekke inn folk. Så utover dagen så rydder jeg inn kaffe kopper, glass, osv. så ble jeg med å rydde på et av rommene der det hadde vært minne stund. Etter ryddingen satt jeg blomster og lys på borene. Når jeg var ferdig så gikk jeg tilbake til resepsjonen. Der møte jeg non av gjestene som jeg kjente. Så tokk jeg meg litt mat. Så sto jeg litt til i resepsjonen og solgte, men måte sette meg ned fordi jeg begynte å blø nese blod. Så etter at blodet hadde stoppet så gikk jeg og hjalp til med et annet rom. R5esten av dagen sto jeg i resepsjonen. Jeg sluttet kl: 23.00

torsdag 12. november 2009

Onsdag 11/11-09: Nattevakt


På onsdag var min første natte vakt. Da skulle jeg på jobb kl: 15.00 og slutte kl: 23.00.
Når jeg kom så begynte jeg i resepsjonen, der sto jeg en stund å solgte varer til kundene. Så jeg har lært en av systemene til Klækken hotells datamaskiner. Jeg sto i resepsjonen og tokinn kopper å sånt. Når det nærma seg 17.00 tiden, så måte jeg tenne lys i visse rom, fordi vi fik over 40 gjester inn i de rommene så da måte det se fint ut. Så har jeg hjelp kunder med ting, som f. eks: at jeg å en til, skaffet en ekstra seng til noen av gjestene. Så hjalp jeg til med de gjestene som skule ha sitt rom, det jeg gjorde var å gi nøkler til dem. Kl: 23 så dro jeg hjem.
I går så var det mange gjester som kom og det var noen som hadde dratt, en av dem var NHO.
Jeg hadde en fin natte, men man blir jo litt trøt.

tirsdag 10. november 2009

NHO

I dag har Hotellet hat mange gjester, f. eks: har vi NHO på besøk. De kom den 9/ 11 – 09. Når de kom første dagen var jeg med på innsjekking, men jeg gjorde det ikke jeg bare så på, det var interesangt. De har hatt konferanse i sal D , E og et gruppe rom. I ring blad står det litt om at de er på Klækken Hotell. For de som ikke vet det er Klækken hotell et konferanse hotell, det er ca. 27 konferanserom. Dette er noe av det de tjener mest penger på.

Klækkens kunst

På klækken hotell er de veldig kunst interesserte, det henger mange fine bilder av natur og mennesker. De har til og med et rom der de har bilder av gamle overhoder her på ringeriket. Hotellet har mange møbler og verdifulle eiendeler som er godt bevart

Tirsdag 10/11-09: Tidlig vakt


I dag begynte jeg kl: 07.00. Når jeg kom så begynte jeg i resepsjonen, der hilste jeg på gjestene når de gikk inn til frokost i spise salen. Seinere på dagen så fikk jeg en oppgave. Jeg skule pute sjokolade kuler oppi poser som skule selles i resepsjonen. Så var det tid form mat. Så var det tilbake til resepsjonen. Jeg sluttet 15.00.
I dag har lært litt om brannplanen og jeg har blitt mer kjent med de ansatte.
Alt i alt, har dette vært en finn dag.

mandag 9. november 2009

Antall grupperom og lit info.

møterom og konferanse rom: de har tilsamen 27. hotellet holdes også 26 grader, inne hele året

Vaktliste:

Uke 46

mandag: 09.00 - 15.00 tisrdag: 07.00 - 15.00 onsdag: 15.00 - 23.00 torsdag: fri fredag: 15.00 - 23.00 lørdag: 07.00 - 15.00 søndag: 07.00 - 15.00

Uke 47

mandag: fri tirsdag: 07.00 - 15.00 onsdag: konferanse? torsdag: konferanse? fredag: 07.00 - 15.00 lørdag:fri søndag:fri

Mandag 9/11-09: første dag




I dag så startet jeg dagen kl. 09.00. når jeg kom på klækken så sto jeg lit i resepsjonen. Der etter fikk jeg en omvisning av halve hotellet, fordi vi måte sete borene i fiske hale form. Så sto jeg i resepsjonen en stund før jeg spiste mat. Gjennom dagen har jeg blitt kjent med noen av de ansatte. Det jeg gjorde etter mat var å få den siste omvisningen og, stå i resepsjonen og samle in kopper. Jeg sluttet kl. 15.00. å det har vært en fin dag.

søndag 8. november 2009

I morgen


I morgen begynner utplasseringa. Da vil jeg ha mer info om klækken. Blogger i morgen

fredag 6. november 2009

3 dager igjen

Nå er det bare 3 dager igjen så starter jeg fult med bloggong og dere får se vakt lista.

onsdag 4. november 2009

Start og kledning

Jeg begynner på Klækken hotell kl. 09:00 på mandag. Jobbklærne er dress bokse, skjorte og pen sko. Å jeg skal snake med Resepsjonsansvarlig. Hvis dere vil lære mer om klækken hotell så kan der gå på nettsiden: www.klaekken.no

5 dager igjen


å er det bare 5 dager igjen til jeg skal på Klækken hotell. Jeg har skaffet meg jobbklær og gleder meg til utplasseringen. Jeg har lagt til et bildet av Klækken hotell.

torsdag 15. oktober 2009

Hvor og når skal jeg være utplassert

Jeg skal være utplassert på Klækken hotell. Utplasseringen begynner i uke 46 – 47 den 9 november. På bloggen skal jeg skrive om oppholdet på hotellet.

onsdag 14. oktober 2009

Historien til Klækken Hotell


Klækken Hotell's historie er lang og spennende å strekker seg helt tilbake til 1346, hvor Klækken på den tiden var en av Ringerikes storgårder.
Klækken har vært benyttet til Sparebank, Amtskole og i 1833 fikk stedet gjestegiveribevilling.
Fra 1928 har hotellet vært drevet som et populært turisthotell. Under krigen ble stedet skutt i brann, bygget opp igjen for deretter å bli beslaglagt av tyskerne og benyttet som fødehjem. Først i 1945 kunne Klækken gjenåpnes som hotell.
I 1969 overtok Ruth og Finn Carlsen hotellet, og utviklet det til å bli et av landets første kurs- og konferansehoteller. I dag er det deres sønn Finn-Ove Carlsen og hans kone, Else Karine som både eier og drifter Klækken Hotell.

Blogg starting

Hei vi har nå laget blogg som skal fortelle om utplaseringen.